Mainos

Avaruussukkula Atlantiksen telakoituminen onnistui

Sukkulan miehistö aloitti heti telakoitumisen jälkeen valmistelut ensimmäistä avaruuskävelyä varten, jonka on määrä tapahtua huomenna.

Avaruussukkula Atlantis on telakoitunut tänään onnistuneesti kansainväliseen avaruusasemaan ISS:ään. Sukkulan on muun muassa määrä toimittaa avaruusasemalle kaksi valtavaa aurinkopaneelia.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun kun avaruusasemalle saadaan suuremmassa määriin uutta tekniikkaa liki neljään vuoteen. Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan mukaan Atlantiksen lennon aikana avaruusasemalla tehtävät rakennustyöt ovat monimutkaisempia kuin koskaan aiemmin.

Kahdeksan vuotta Maata kiertäneen avaruusaseman rakennustyöt jäivät pahasti aikataulusta sen jälkeen, kun lennot avaruussukkuloilla keskeytettiin vuosiksi Columbia-sukkulan tuhouduttua helmikuussa 2003.

Sukkulan kuusihenkinen miehistö aloitti heti telakoitumisen jälkeen valmistelut ensimmäistä avaruuskävelyä varten, jonka on määrä tapahtua huomenna. Kaikkiaan avaruudessa on tarkoitus käydä kolmeen otteeseen Atlantiksen viikon mittaisen pysähdyksen aikana.

Atlantiksen matka on osa suunniteltua 16 lennon sarjaa, jonka aikana amerikkalaiset toivovat saavansa ISS:n valmiiksi vuoteen 2010 mennessä, jolloin sukkulalaivue siirtyy eläkkeelle.

Atlantis laukaistiin lauantaina matkaan Cape Canaveralin avaruuskeskuksesta Floridasta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.