Avaruuskeskuksen työntekijä ampui vankinsa ja itsensä

Nasa evakuoi yhden avaruuskeskuksen rakennuksen sen jälkeen kun aseistautunut mies oli linnoittautunut sinne.

Yhdysvaltain avaruuskeskuksen Nasan työntekijä ampui panttivangiksi ottamansa työtoverinsa ja sitten itsensä avaruuskeskuksessa Houstonissa eilen. Toinen panttivanki löytyi vahingoittumattomana.

Ampujan ja uhrin välillä oli ilmeisesti ollut riitaa, kertoi Houstonin poliisipäällikkö Harold Hurrt. Toisen panttivangin, naisen, ampuja otti ilmeisesti vain, koska tämä oli lähistöllä.

Tapaus sattui juuri, kun huoli aseväkivallasta on selvästi kasvanut Yhdysvalloissa. Maanantaina eteläkorealainen opiskelija ampui 32 opiskelijaa Virginia Techin yliopistossa.

- Virginia Techin ammuskelun takia olimme ottaneet uuteen tarkasteluun turvamääräyksemme täällä Johnsonin avaruuskeskuksessa, sanoi keskuksen johtaja Michael Coats.

- Emme tietysti uskoneet, että tällaista voisi sattua.

Coatsin mukaan ampuja oli viisissäkymmenissä ollut teknikko, joka oli työskennellyt avaruuskeskuksessa kaksitoista vuotta. Myös surmattu oli samanikäinen ja niin ikään teknikkona avaruuskeskuksessa.

- Viime aikoihin asti hän on ollut hyvä työntekijä, Coats sanoi.

Nasa evakuoi yhden avaruuskeskuksen rakennuksen sen jälkeen kun mies oli linnoittautunut sinne.

Rakennuksesta kuului laukaus poliisin yrittäessä aloittaa neuvottelut miehen kanssa. Poliisijoukkojen mentyä sisälle he löysivät asemiehen kuolleena.

Poliisi uskoo, että mies ampui toisen panttivankinsa pian rakennukseen linnoittautumisensa jälkeen.

Vierailijat eivät pääse avaruuskeskuksen alueelle vapaasti. Alueella työskentelee noin 3000 henkilöä.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat