Mainos

Avaruusalus syöksyi maahan Siperiassa

Miehittämätön venäläinen avaruusalus on syöksynyt maahan eteläisessä Siperiassa, kertoo uutistoimisto Interfax. Rahtia kuljettanut alus ajautui ongelmiin pian laukaisun jälkeen.

Progress-M-12M -alus kuljetti tarvikkeita Kansainväliselle avaruusasema ISS:lle. Venäjän avaruusvirasto Roskosmoksen mukaan se ei onnistunut pääsemään oikealle kiertoradalle. Alus ehti matkata vain 325 sekunnin ajan.

Paikallisten viranomaisten mukaan aluksen kappaleita putosi asumattomalle seudulle Altain alueella Siperiassa.

Venäläinen asiantuntija vakuuttaa, että onnettomuus ei aiheuta vaaraa Kansainvälisen avaruusaseman kuusihenkiselle miehistölle, eikä asemaa tarvinne evakuoida tapauksen vuoksi. Miehistöllä on varastossa polttoainetta ja happia parin kuukauden tarpeiksi.

Yhdysvallat lopetti oman avaruusohjelmansa vain muutama viikko sitten, joten Venäjä vastaa nyt yksinään yhteyksistä ISS:lle. Ongelmat kuljetuksissa saattavatkin johtaa miehistön määrän supistamiseen, Interfaxin haastattelema analyytikko Sergei Puzanov spekuloi.

Viime kuukausien aikana Venäjä on kokenut viisi epäonnistunutta laukaisua, mutta ISS:lle suuntautuneilla lennoilla ei ole aiemmin ollut ongelmia.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.