Mainos

Avanti! aloittaa kevätkautensa minifestivaalilla

Kamariorkesteri Avanti järjestää kevätkautensa aluksi Helsingissä pienimuotoisen viikonloppufestivaalin. Tammi-helmikuun vaihteeseen ajoittuva katselmus tarjoaa jazzia eri muodoissaan, jousikvartettoja sekä uusien suomalaisten konserttojen kantaesityksiä. Tapahtumapaikkana on Helsingin konservatorio.

Festivaali alkaa 31. tammikuuta UMO:n ja Avantin yhteisellä konsertilla Jazzin aikaa etsimässä. Konsertti vie kuulijansa Franco Donatonin, Leonard Bernsteinin, George Gershwinin ja Kirmo Lintisen teosten pariin. Mukana on muun muassa harvinaista alkuperäisaineistoa 1920-luvulta, lupaa minifestivaalin ohjelmistoesite. Konsertin johtaa Kirmo Lintinen, hän myös tulkitsee Gershwinin Rhapsody in Blue -teoksen.

Avanti-kvartetti konsertoi festivaalilla nykyisessä kokoonpanossa ensimmäistä kertaa Helsingissä 1. helmikuuta. Ohjelmassa on ranskalaista ja suomalaista musiikkia. Kantaesityksenä kuullaan Raoul Björkenheimilta tilattu teos jousikvartetille ja sähkökitaralle. Jousikvartetin muodostavat viulistit Anna-Leena Haikola ja Anna Hohti, altisti Tuula Riisalo ja sellisti Mikko Ivars. Yhdessä he ovat työskennelleet jo runsaan vuoden ja esiintymisiä on kertynyt niin Suvisoitto-festivaalilla kuin monilla ulkomaisilla musiikkijuhlilla.

Säveltäjä Pekka Pohjolan uutuusteos Bayan esitetään Jani Telarannan johtamassa konsertissa 1. helmikuuta. Pekka Pohjola tunnetaan 1970-luvun suomalaisen progressiivisen rockin kärkinimenä. Viime vuosina basisti-säveltäjä on keskittynyt laajempiin teoksiin. Hänen sävelkielessään on vaikutteita rockista, klassisesta musiikista ja jazzista. Pohjolan uuden harmonikkakonserton esittää Veli Kujala.

Pohjolan teoksen ohella konsertissa kuullaan kaksi muuta suomalaista kantaesitystä. Asko Hyvärisen lyömäsoitinkonserton kantaesityksen solistina on Tuomo Lassila ja Christian Holmqvistin käyrätorvikonserton kantaesityksen solistina Tero Toivonen.

Konsertin ohjelmassa on myös ensi kertaa Suomessa kuultava Kaija Saariahon teos Terrestre.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.