Avaintodistaja täysin varma Sillanpään syyllisyydestä

Helsingin käräjäoikeudessa kuultu avaintodistaja Jukka Huurinainen on varmuudella tunnistanut Sanna Sillanpään Albertinkadun ampumaradan surmaajaksi.

-Jos jostain asiasta voin olla varma niin siitä, että ampuja oli Sillanpää, vakuutti Huurinainen. Huurinainen selvisi kuin ihmeen kaupalla vahingoittumattomana ampumaradan verilöylystä.

Hänenkin henkensä oli sananmukaisesti hiuskarvan varassa, sillä yksi Sillanpään ampumista luodeista lävisti Huurinaisen college-puseron kainalon kohdalta. Oikeudessa Huurinainen joutui vetämään todistuskappaleena olleen college-paidan päälleen. Huurinainen oli lopettanut oman viiden laukauksen sarjansa ja oli poistumassa ampumapaikaltaan, kun Sillanpää alkoi ampua viereisten ratojen miehiä.

Sillanpää yritti ampua myös Huurinaisen, mutta tämä pystyi radalla kierimällä väistämään kohti ammuttuja luoteja.

-Mielessä oli vain, että nyt pitää saada oma ase haltuun äkkiä. Olin oman ammuntani jälkeen ladannut lippaaseen valmiiksi viisi uutta panosta ja jättänyt lippaan aseen viereen ampumapaikalleni. Sain aseen haltuuni ja huusin naiselle, että "mene ulos täältä". -Nainen käveli kohti ovea ja totesi aivan rauhallisesti, että "ei saa osoitella ihmisiä aseella", kertoi Huurinainen. Huurinainen oli seurannut naista pois radalta ja ampunut tämän jalkoja kohti yhden laukauksen.

-Todennäköisesti hänellä oli pistooli silloin kädessä. Muuten en olisi varmasti vetänyt liipaisinta. Ennen poistumistaan tiloista hän vielä mainitsi, että "näinhän opetettiin FBI-akatemiassa", kertoi Huurinainen.

-Hän oli koko tapahtuman ajan täysin rauhallinen. Erityisesti minulla on jäänyt mieleen hänen tyhjä katseensa, kertasi Huurinainen.

Poliisikuulustelussa Huurinaiselle oli esitetty 12 poliisirekisteristä poimittua ampujan tuntomerkkeihin sopivaa kuvaa. Huurinainen oli poiminut niistä eroon Sillanpään kuvan. Kuulustelupöytäkirjaan on merkitty, että Huurinainen oli tunnistuksestaan täysin varma.

Sillanpää ei tunnusta

Sanna Sillanpää on koko oikeusprosessin aikana lausunut ääneen oikeussalissa vain kaksi sanaa. Tänään hän suostui vastaamaan vain "en ole", kun käräjätuomari Kari Lappi kysyi, onko hän ampunut ihmisiä kohti.

Tuomari kysyi myös suoraan syytetyltä, oliko hän soittanut ampumaradan toimistoon surmia edeltäneenä päivänä ja varannut ajan. Tähän kysymykseen Sillanpää ei suostunut vastaamaan. Murhaoikeudenkäynti jatkuu Helsingin käräjäoikeudessa keskiviikkona, jolloin syyttäjän todistajana kuullaan muun muassa Sanna Sillanpään isää.

Keskiviikon istunnon jälkeen Sanna Sillanpää lähetettäneen mielentilatutkimukseen. Oikeuden päätöstä kolme kuolonuhria vaatineessa traagisessa ampumisturmassa voidaan odottaa vasta kesän jälkeen syys- tai lokakuussa.
(MTV3-STT)


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja