Mainos

AVA Elokuva: 8 päivää ensi-iltaan aloittaa uuden kanavan

Perttu Lepän ohjaama 2008 ensi-iltansa saanut sympaattinen kotimainen draamakomedia 8 päivää ensi-iltaan on tarina nuoresta ja lahjakkaasta näyttelijästä Vilmasta.

Elokuva saattaa katsojat samettisen esiripun taakse Romeon ja Julian teatteriharjoituksiin. Romeo ja Julia -näytöksen ensi-iltaan on vain 8 päivää, Kun Julian itsetietoinen ja ailahtelevaisesti käyttäytyvä esittäjä Noora (Iina Kuustonen) teloo jalkansa.

Koska hoo-hetki on pian käsillä, täytyy ohjaajan tehdä nopea ratkaisu. Kiireellisellä aikataululla vuorosanojen oppiminen voi tuottaa ongelmia, joten kukapa muu olisi rooliin täydellisempi kuin näytelmän ujo kuiskaaja Vilma (Laura Birn) - kaiken lisäksi käy vielä ilmi, että tyttö on taitava näyttelijä.

Vilma taistelee menneisyyden traumojen tuomasta lavakauhusta, mutta tajuaa, että tilaisuus on ainutkertainen ja kyseessä on tärkeä ja suuri rooli. Vastanäyttelijäkseen Romeon rooliin Vilma saa komean Laurin (Mikko Leppilampi).

Lauri on myös tosielämässä todellinen naistenkaataja, eikä aikaakaan, kun Vilman ja Laurin välille kehkeytyy suhde. Alkuperäinen Julian näyttelijä Noora ei kuitenkaan ole tilanteesta mielissään ja tekee kaikkensa päästäkseen takaisin Julian paikalle näytelmään.

Hauskan ja viihdyttävän elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut Perttu Leppä, joka on mies muun muassa Pitkä kuuma kesä ja Helmiä ja sikoja -elokuvien takaa. Lepän tyyliin käsikirjoitus on oivaltava ja hauska. Monet muistavat elokuvan myös sitä tahdittaneesta Anna Abreun kappaleesta "End of Love".

AVA Elokuva 8 päivää ensi-iltaan AVAlla lauantaina 15.1.2011 klo 20.

AVA

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.