Mainos

AVA Draama: Punaista ja mustaa

Punaista ja mustaa on Stendhalin maailmankuuluun historialliseen klassikkoromaaniin perustuva kaksiosainen periodidraama 1830-luvun Ranskasta.

Tarinan keskiössä on maalta kotoisin oleva Julian Sorel. Nuori mies on Napoleonin suuri ihailija ja kärsii alhaisen syntyperänsä aiheuttamasta ulkopuolisuuden tunteesta.

Komea ja kunnianhimoinen Julien on päättänyt päästä eroon maalaisesta taustastaan ja nostaa omaa sosiaalista statustaan vaatimatonta säätyään korkeammalle. Nuoren miehen tilaisuus toteuttaa unelmansa koittaa, kun Julianin isä järjestää pojalleen kotiopettajan paikan aatelismiehen 12 -vuotiaalle pojalle.

Sosiaalinen kunnianhimo kohti menestystä ja arvostusta vaatii kuitenkin kovan hinnan ja luvaton ja laiton rakkaus uhkaa pilata miehen tilaisuuden.

Kaksi erilaista rakkautta - molemmat yhtä kiellettyjä - johtaa Julianin epätoivoisiin tekoihin, jossa monen ihmisen tulevaisuus muuttuu lopullisesti.

Strendhalin Punaista ja mustaa -romaanin pohjalta on tehty lukuisia TV- ja elokuvafilmatisointeja. AVA esittää tarinasta Ranskan televisiolle tuotetun minisarjan vuodelta 1997.

AVA Draama: Punaista ja mustaa AVAlla keskiviikkona 2.2. ja 9.2.2011 klo 21.00.

AVA

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.