Mainos

Autovuokraamoyrittäjä junaili lisälaskuja asiakkailleen

Espoossa pakettiautojen vuokraustoimintaa pyörittävä yrittäjä on tuomittu kolmen asiakkaansa erehdyttämisestä 40 päivän ehdolliseen vankeuteen. Espoon käräjäoikeuden antama tuomio tuli petoksesta ja kahdesta petoksen yrityksestä.

Oikeuden mukaan yrittäjämiehen vuokraamissa pakettiautoissa oli jo entuudestaan vaurioita, mutta hän yritti laskea niitä asiakkaan kontolle. Oikeus katsoi, että yrittäjä oli vuokraushetkellä tietoinen auton vaurioista, mutta väitti, että ne olisivat syntyneet asiakkaan vuokra-aikana.

Yrittäjä liitti vuokrauslaskuihin korjauskustannuslaskelman ja vaati sen maksamista yrityksen pankkitilille. Vaaditut summat vaihtelivat 325 ja 720 euron välillä. Laskut oli kirjattu samalle päivälle.

Oikeus katsoi, että yrittäjä myös käytti perintää maksuvaatimuksen tehosteena. Yhdessä tapauksessa asiakas oli maksanut 720 euron laskun perintätoimiston uhatessa luottotietojen menettämisellä. Kahdessa muussa tapauksessa asiakkaat jättivät perintätoimistolta tulleen laskun maksamatta ja teko jäi yritykseksi.

Asiakkaat olivat vuokranneet pakettiautoja keväällä 2010 muun muassa muuttoautoiksi ja auton kyydissä olleet todistivat oikeudessa, ettei auton vuokra-aikana ollut tapahtunut törmäyksiä. Yrittäjän mukaan aikaisemmin olleet vauriot oli kirjattu vuokrasopimukseen, jonka asiakkaat allekirjoittivat.

Oikeus myös kyseenalaisti korjauskustannuslaskelmien puolueettomuuden, sillä ne oli laadittu yrittäjän isän omistamassa yhtiössä.

Yrittäjä korosti oikeudessa, että hänen edustamansa yritys ei olisi hyötynyt taloudellisesti, sillä vaaditut rahat olisi käytetty korjauskustannuksiin. Oikeus määräsi yrittäjän korvaamaan asiakkaille aiheutuneet taloudelliset vahingot ja oikeudenkäyntikulut, yhteensä yli 4 000 euroa korkoineen.

Yrittäjä pitää tuomiota kohtuuttomana ja on valittanut siitä Helsingin hovioikeuteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.