Mainos

Autoverotuksen muutos ruuhkauttaisi katsastusasemat

Käytetyn auton ostajien unelma, huominen autoverotuksen muutos, näyttää tuovan ankarat ruuhkat katsastusasemille. Ajoneuvohallintokeskus odottaa jopa 30 000 auton tulvaa asemille.

Katsastusasemilla riittää jatkossa aiempaa enemmän vipinää, mikäli EY-tuomioistuin toteaa Suomen autoverotuksen syrjiväksi.

Käytettyjä tuontiautoja on tähän asti rekisteröity Suomessa vain parin-kolmen tuhannen vuosivauhtia.

-Kyllä sitä on arveltu, että käytettyjen autojen rekisteröityminen kymmenkertaistuisi eli olisimme vuositasolla 30 000 henkilöauton luvussa. Katsastusmäärät samassa suhteessa tietysti lisääntyy ja neuvontatarve asemilla, sanoo yksikönpäällikkö Keijo Kuikka Ajoneuvontahallituskeskuksesta.

Rekisteröitävän tuontiauton on täytettävä samat vaatimukset, mitkä Suomessa olivat voimassa auton käyttöönottohetkellä.

Monissa EU-maissa esimerkiksi monet varuste- ja pakokaasuvaatimukset ovat kuitenkin tulleet vasta viime vuosina pakollisiksi.

Katsastuksessa yllätyksiä saattavat tuoda muun muassa eri EU-maiden kirjavat käytännöt esimerkiksi varuste- ja pakokaasuvaatimuksissa.

- Vuonna 1992 Suomessa tuli vähäpäästöisyysvaatimukset voimaan henkilöautoissa. Ongelmana oli silloin muun muassa se, että Saksassa eivät kaikki autot välttämättä olleet vähäpäästöisiä, mitä täällä vaaditttin. Tämä voi tarkoittaa koko moottorijärjestelmän vaihtamista ja kustannukset voivat olla pahimmillaan kymmeniä tuhansia markkoja, jos markoista puhutaan, Kuikka sanoo.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja