Mainos

Autoveropäätösten tekoon tauko

Tulli odottaa hallituksen autoveroehdotusta ennen kuin se ryhtyy soveltamaan uusia sääntöjä käytettyjen ajoneuvojen maahantuontiin.

Autoveropäätösten tekoon tulee sen vuoksi tauko, kunnes ehdotus on annettu. Tämä tapahtuu todennäköisesti 30. joulukuuta. Lain on tarkoitus tulla voimaan taannehtivasti vuodenvaihteessa, vaikka eduskunta ei ehdi käsitellä sitä ennen kuin tammi-helmikuussa.

Ellei asiakas halua odottaa, että uudet säännöt otetaan käyttöön, hän voi pyytää autoverotuksen vanhoilla säännöillä, jolloin päätöksen saa heti. Tulli oikaisee päätöksen viran puolesta lain voimaantulon jälkeen, jos muutoksen jälkeen käy ilmi, että uudet säännöt olisivat asiakkaalle edullisemmat.

Tulli ennakoi, että verotusten käsittelyajat pitenevät siirtymävaiheessa huomattavasti.

Vuonna 1999 verotetuista tuontiajoneuvoista pitää valittaa viimeistään uudenvuodenaattona, sillä valitusoikeus on voimassa kolme kalenterivuotta. Oikaisuja aletaan kuitenkin käsitellä vasta silloin, kun autoverolain muutos on tullut voimaan.

Veronpalautuksille maksetaan aikanaan korkoa yhdeksän prosenttia. Tulli ei ole tähän asti käsitellyt oikaisuvaatimuksia, koska korkeimman hallinto-oikeuden päätöstä ja uutta autoverolakia on odotettu tilanteen selkiinnyttämiseksi.

Suomen autoverotusjärjestelmä meni kuluneena syksynä uusiksi, sillä EY-tuomioistuin totesi syyskuussa, että Suomen järjestelmässä on laskettu käytettynä maahantuoduille autoille liian korkeat verot.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.