Mainos

Autoveron muutos vähensi päästöjä

Vuoden alussa voimaan tullut autoveron muutos on vähentänyt hiilidioksidiopäästöjä. Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen mukaan alkuvuonna ensirekisteröityjen henkilöautojen keskimääräiset hiilidioksidipäästöt ovat laskeneet lähes 10 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Katainen kuitenkin toteaa, että vielä ei voida ennustaa, jatkuuko suunta samanlaisena vai onko kyseessä vain alkuinnostus.

Vuoden alussa vähäpäästöisten autojen hinnat putosivat verotuksen vuoksi, kun samaan aikaan suuripäästöisten autojen hinnat kohosivat. Veronmuutoksella on tarkoitus vähentää liikenteestä aiheutuvia päästöjä.

Vanhat autot halutaan pois liikenteestä

Autojen kierrätystä pyritään tehostamaan. Tänään alkavassa Kierrätysarvoa-kampanjassa muistutetaan, että autokannan uudistuminen on tärkeää liikenteen päästöjen vähentämiseksi. Lisäksi vanhat autot ovat myös turvallisuusriski.

Syyskuun loppuun kestävän kampanjan aikana romutettavaksi vietävästä autosta saa Suomen Autokierrätyksen vastaanottopisteissä arvosetelin, joka on 500 euron arvoinen uutta autoa ostettaessa ja 200 euron arvoinen käytetyn auton kaupassa. Seteli käy maksuvälineenä uusia autoja myyvissä autoliikkeissä ja on voimassa tämän vuoden loppuun asti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.