Mainos

Autovero kiristyy - uuden hankinnassa ei kannata hötkyillä

Auton hankintaa aletaan verottaa uusin perustein huhtikuun alusta lähtien. Päästöperusteinen verotus pienentää edelleen verotusta matalapäästöisissä ajoneuvoissa. Matalapäästöisiksi luokitellaan kuitenkin vain entistä harvempi ajokki, sillä samalla päästörajoja tiukennetaan.

Jos auton hiilidioksidipäästöt ylittävät 110 g/km, verotus sen sijaan kiristyy.

Käytännössä autojen hinnat nousevat keskimäärin 650 euroa. Vain viidennes myytävistä autoista hyötyy verouudistuksesta päästöjensä pienuuden perusteella. Tilavien perheautojen hankintahintaan verotus tuo jopa 2000-3000 euron lisäkustannuksen.

Autokauppojen hintakilpailu kiristyy

– Vero siirtyy sellaisenaan kuluttajalle, mutta alan kovan kilpailun vuoksi vero voi siirtää autojen hintojen muita korotuksia, toteaa toimitusjohtaja Pasi Nieminen Autoliitosta.

Näin ollen autokauppaan ei kannata rynnätä nyt vain kepeämmän veron vuoksi. Jos muutenkin on ostoaikeissa, kannattaa kaupoilla toki käydä ennen huhtikuuta.

Ostoksille kannattaa lähteä etenkin silloin, jos ostoslistalla on bensasyöppö harrasteauto, joka on tarkoitus hankkia ulkomailta. Kireämpi hankintaverotus nostaa niiden hintoja tuntuvasti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.