Mainos

Autovarkauksien takana yhä useammin huumeet

Poliisi ryhtyy tänään tehokampanjaan autovarkauksia vastaan. Tilastot kertovat, että nykyisin autovarkauksista noin 90 prosenttia liittyy huumerikollisuuteen.

Autovaras on myös liikenneturvallisuusriski

Poliisin riskitilaston perusteella varkaiden suosikkilistalla on pari japanilaista, italialainen ja ruotsalainen menopeli, joiden vuosimalli on usein väliltä 1986 -92. Vakuutusyhtiöt korvasivat varkausvahinkoja viime vuonna yli 200 miljoonalla markalla. Nyt poliisi on lähettänyt riskiautojen omistajille valistuskirjeen, jossa kehotetaan suojaamaan auto varkailta. Auton omat lukot eivät ole enää riittävä suoja, varsinkaan jos on jättänyt varkaiden houkuttimiksi arvoesineitä näytille.

Turussa on perustettu 10 tutkijan erityisryhmä selvittämään ajoneuvorikoksia. Enää eivät huolena ole alaikäiset anastajat. Poliisi toivookin, että eduskunta hyväksyisi esityksen, jonka mukaan luvaton käyttöönotto muutettaisiin varkaudeksi.

Poliisin tehovalvontaviikko alkaa

Poliisi kohdistaa viikon mittaisen tehovalvontansa etenkin niille alueille, joissa tapahtuu normaalia enemmän automurtoja, autovarkauksia ja luvattomia ajoneuvojen käyttöönottoja. Viime vuonna moottoriajoneuvojen luvattomia käyttöönottoja oli yli 28 000 ja anastuksia reilut 1600. Lisäksi automurtoja oli liki 42 000. Tämän vuoden tilastojen mukaan ajoneuvorikollisuus on lisääntynyt entisestään.

Poliisi muistuttaa, että autovaras on myös aina liikenneturvallisuusriski. Varastetuilla autoilla aiheutetaan vuosittain pari tuhatta onnettomuutta, joissa kuolee 10 ja vammautuu noin 500 ihmistä.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.