Mainos

Autovarkaudet yhä useammin hajamielisyyttä

Miltei joka kymmenes Ruotsin poliisille ja vakuutusyhtiöille ilmoitetuista autovarkauksista paljastuu kuljettajan hajamielisyydeksi.

Tilastojen mukaan tyypillinen autonsa hukannut on Tukholmassa asuva, työstressaantunut kolmilapsisen perheen isä, kertoo Dagens Nyheter-lehti.

Vakuutusyhtiöiden mukaan autonsa kadottaneiden määrä miltei kaksinkertaistuu joulukuun aikana.

– Todennäköisesti syynä ovat joulunaluskiireet, arvelee vakuutusyhtiö Ifin autovahinkojohtaja Lars-Elis Ekeberg. Ennätys oli joulukuu 2006, jolloin kolmannes kadonneiksi ilmoitetuista autoista löytyi lopulta paikasta, jonne kuljettaja oli sen jättänyt.

Erehdys paljastuu usein kahden vuorokauden kuluessa joko elämänkumppanin kanssa käydyn perusteellisen keskustelun tai oman oivalluksen ansiosta. Silloin on jo ehditty tehdä ilmoitus ajoneuvon varastamisesta poliisille ja vakuutusyhtiölle. Unohtamisen taustalla on hajamielisyys, keskittyminen muihin asioihin ja kiire.

– He häpeävät ja heistä se on todella kiusallista, kertoo tiedotuspäällikkö Caroline Uliana If:istä. Vain harvoin prosessi pääsee niin pitkälle että vakuutus on ehtinyt korvata omistajalle kadonneen auton

– silloin auton olisi pitänyt olla kadoksissa kokonaisen kuukauden.

Tavallisin katoamistapaus on, että kuljettaja ei ole painanut mieleensä, mihin auto tuli pysäköityä kaupungin suurissa parkkitaloissa. Kun ajoneuvoa ei löydy, hätääntynyt kuski tekee rikosilmoituksen.

- Hyvä vihje on palata takaisin pysäköintihalliin yhdeksältä illalla. Useimmiten "varastettu" auto löytyy sille jätetyltä paikalta. Yksinäisenä ja hyljättynä, Ifistä kerrotaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.