Mainos

Autovaras eksyi metsään – soitti itse poliisit apuun

Poliisin kohtaaminen muuttui pakoilusta onnelliseksi jälleennäkemiseksi metsään eksyneen autovarkaan kohdalla Salossa Varsinais-Suomessa.

Vuonna 1990 syntynyt turkulaismies oli ottanut luvatta käyttöönsä pakettiauton Salossa keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Auto löytyi tänään aamulla kello 8 jälkeen Paimion Husontieltä ojaan suistuneena. Auton kuljettaja oli ottanut hatkat.

Kello 11.36 hätäkeskus sai puhelun auton anastaneelta mieheltä, joka kertoi olevansa eksynyt ja pahoin kylmettynyt. Mies kertoi paenneensa auton ulosajopaikalta metsään.

Mies kertoi edelleen, että hänen vaatteensa ovat märät ja että hän on niin kohmettunut, ettei kykene liikkumaan omin voimin. Hän ei osannut kertoa olinpaikastaan muuta kuin olevansa jossakin metsässä.

Turvaan helikopterilla

Poliisi käynnisti etsinnän miehen löytämiseksi. Etsintään osallistui kaikkiaan viisi poliisipartiota ja rajavartioston vartiolentueen helikopteri miehistöineen.

Hädässä olevan miehen puhelin saatiin paikannettua oikealle metsäalueelle, mutta etsittävän alueen pinta-ala oli useita satoja hehtaareja. Etsittävään saatiin välillä puhelinyhteys, mutta hän ei kyennyt huonon kuntonsa takia juurikaan auttamaan etsijöitä. Etsittävä kykeni välillä kertomaan kuulleensa poliisin antamia äänimerkkejä, muttei pystynyt arvioimaan miten kaukaa tai mistä suunnasta hän ne kuuli.

Useita tunteja myöhemmin, kello kolmen jälkeen iltapäivällä, etsittävän puhelimen kautta kuulunut helikopterin ääni paljasti kopterin olevan etsittävän lähellä ja hänestä saatiinkin pian näköhavainto tiheässä kuusikossa. Vartiolentue siirsi löytyneen miehen lähistöllä odottaneeseen ambulanssiin, jolla hänet kuljetettiin sairaalahoitoon. Mies oli löydettäessä erittäin heikossa kunnossa ja kärsi muun muassa hypotermiasta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.