Autovalmistajien hälytyspalvelut rantautuvat Suomeen

Useat eri autovalmistajat ovat kehitelleet omia hälytysjärjestelmiään onnettomuuksien varalle, kertoo Autoliitto. Järjestelmät ovat nyt rantautumassa Euroopasta Suomeen.

Ensimmäisenä Suomen markkinoille pyrkii Volvo, joka myy palveluaan uusimpiin malleihinsa tehdasasenteisena. Autoliiton mukaan myös PSA Peugeot Citroen -konsernilla ja Mercedes-Benzillä on käytössään omia hälytyspalveluita joissakin Euroopan maissa.

Autovalmistajan oma hälytyspalvelu voi toimia esimerkiksi niin, että auton turvatyynyn laukeaminen hälyttää valmistajan omalle keskukselle. Keskus puolestaan tekee hälytyksen tarvittavaan hätäpalveluun ja paikantaa auton GPS-järjestelmän avulla.

Autoliiton viestintäpäällikkö Jukka Tolvanen pitää järjestelmiä yleisesti ottaen hyvinä.

– Ainakin toimiessaan tällaiset ovat erinomaisia. Jos kuljettaja Suomessa ajaa ulos syrjäisellä tiellä keskellä yötä ja menee tajuttomaksi, saattaa kestää 12 tuntia, ennen kuin joku huomaa onnettomuuden.

Tolvasen mukaan suomalaiset eivät ainakaan vielä ole ostaneet kovin innokkaasti uutta turvallisuustekniikkaa, sillä se on usein kallista.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat