Mainos

Autovakuutusten hinnat nousussa

Autovakuutusten hinnat ovat nousussa. Isoista vakuutusyhtiöistä Pohjola, If, Fennia ja Lähivakuutus ovat korottaneet autovakuutustensa hintoja viime kuukausien aikana. Korotukset vaihtelevat 10 prosentin molemmin puolin.

Yhtiöiden mukaan korotusten syynä ovat ennen kaikkea kohonneet korjaamokustannukset. Korjaamot puolestaan vetoavat ympäristölainsäädännön kiristymiseen ja entistä teknistyvimpien autojen korjaamisen vaatimiin investointeihin.

Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen näkee hintojen nousun taustalla monia syitä.

- Työn kustannukset ovat nousseet ja autojen osat ovat kalliita. Kieltämättä myös ympäristömääräykset ja muut vaatimukset ovat omalta osaltaan nostaneet hintaa, Nieminen totesi MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Nieminen kehottaa vakuutusyhtiöiden vanhoja asiakkaita valppauteen. He jäävät usein uusien jalkoihin, kun vakuutusyhtiöt houkuttelevat autovakuutuksilla uusia asiakkaita.

- Vakuutusyhtiöille autovakuutus on tuote, jolla houkutellaan asiakkaita ja samalla myydään muut kodin vakuutukset. Siinä mielessä autovakuutusten osalta kilpailu varmasti toimii, mutta kun haetaan markkinaosuutta, niin hintaa pyritään nostamaan ja usein vanha asiakas maksaa kovimman hinnan. Asiakkaiden ja kuluttajien reagointi kilpailuttamiseen on äärimmäisen tärkeä asia, Nieminen sanoi.

- Korjaustoiminnan puolella on monen tasoista korjausta eri ikäisille autoille. Siellä kuluttaja voi valita eri vaihtoehtoja. Usein auto tietysti halutaan viedä parhaaseen mahdolliseen ja ehkä jopa kalliimpaankin paikkaan.

Nieminen katsoo, että autoilun kustannukset ovat nousemassa monilla muillakin alueilla.

- Tällä hetkellä selvitetään muun muassa katsastushintoja. Polttoaineiden hinnoissa on ollut paljon nousua, ja polttoaineverotusta on kaavailtu hiilidioksidiveropohjaiseksi. On paljon tekijöitä, jotka painavat hintatasoa ylöspäin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.