Mainos

Autovakuutusten hinnat nousussa

Autovakuutusten hinnat ovat nousussa. Isoista vakuutusyhtiöistä Pohjola, If, Fennia ja Lähivakuutus ovat korottaneet autovakuutustensa hintoja viime kuukausien aikana. Korotukset vaihtelevat 10 prosentin molemmin puolin. Vakuutusyhtiöiden mukaan korotusten syynä ovat ennen kaikkea kohonneet korjaamokustannukset.

Liikennevakuutuskeskuksen mukaan korjaamojen hinnat ovat nousseet rajusti viimeisen viiden vuoden aikana. Eniten hintoja on nostettu autojen korien korjauksissa ja maalauksissa, missä korotukset ovat olleet jopa 40 prosenttia. Autoilijalle korjauskulujen nousu tarkoittaa isompaa vakuutuslaskua:

-Kilpailu vakuutusalalla on tällä hetkellä äärimmäisen kovaa, joten siellä marginaalit on äärimmäisen pieniä. Ja tämänkaltaiset paineet heijastuu kyllä vakuutusmaksuihin hyvin nopeasti, toteaa Liikennevakuutuskeskuksen tekninen johtaja Tapani Alaviiri.

-Näin isoja korotuksia ei ole nähty pitkään aikaan, ei ainakaan 2000-luvulla, kertoo yksikönpäällikkö Kyösti Talsi Pohjola Vakuutuksesta.

Suurista vakuutusyhtiöistä autovakuutustensa hintoja viime kuukausina ovat korottaneet Fennia, If, Lähivakuutus ja Pohjola. Vaikka vakuutusala pitää hinnankorotusten syntipukkina ennen kaikkea korjaamoja, korjaamot eivät niele kritiikkiä sellaisenaan.

Korjaamoista muistutetaan, että autojen maalausta koskevan ympäristölainsäädännön kiristyminen ja entistä teknistyvimpien autojen korjaus vaativat isoja investointeja uusiin laitteisiin ja mekaanikkojen koulutukseen:

Vakuutusyhtiöistä lohdutetaan kuitenkin, että nyt tehtyjen korotusten lisäksi yhtä suuria korotuksia ei autovakuutusten hintoihin ole lähikuukausina tulossa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.