Mainos

Autottomia perheitä eniten pääkaupunkiseudulla

Pääkaupunkiseudulla asuu eniten autottomia perheitä. Oulun ja Lapin läänissä autoja taas on suhteellisesti runsaimmin. Kaikkiaan 84 prosenttia suomalaisista elää perheessä, jolla on käytössä henkilöauto.

Tiedot ilmenevät kyselytutkimuksesta, jonka Otantatutkimus teki kesäkuussa Öljyalan keskusliiton toimeksiannosta. Autottomia perheitä pääkaupunkiseudulla on 23 prosenttia. Maalaiskunnissa vastaava lukema jää yhdeksään prosenttiin. Oulun ja Lapin läänissä auton omistavia perheitä on 94 prosenttia. Ilman autoa elävistä perheistä 21 prosenttia ilmoitti syyksi ajokortin puuttumisen ja 37 prosenttia vetosi taloudellisiin syihin. Vastaajista 45 prosenttia perusteli autottomuutta "muulla syyllä", mikä yleisimmin tarkoitti sitä, ettei kulkuneuvoa kertakaikkiaan tarvita.

Autottomista perheistä runsas kolmannes toivoi, että perheellä olisi henkilöauto. Auto- ja öljyalan järjestöt teettävät kesän aikana laajan haastattelututkimuksen siitä, mitä auto suomalaisille merkitsee. Öljyalan keskusliiton mukaan tavoitteena on luoda pohjaa kriittiselle keskustelulle tieliikenteen tulevaisuudesta tavallisten kansalaisten kannalta.

Tiedot kerätään ryhmäkeskusteluissa Helsingissä, Jyväskylässä, Oulussa sekä maaseudulla Kuopion lähistöllä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.