Mainos

Autoton päivä sai aikaan ruuhkia

Autotonta päivää vietetään tänään erilaisin tempauksin ympäri maata, mutta se ei ole kuitenkaan suuremmin Helsingin keskustan ruuhkia vähentänyt, kertoo komisario Dennis Pasterstein.

- Poliisi on suorittanut tänään tehostettua bussikaistavalvontaa. Kaverit ovat kertoneet, että liikenne on tökkinyt melko pahasti monessa paikassa. Mitään suurempaa onnettomuutta ei ole tullut tietooni, joten ihan tarkkaan en osaa sanoa, mistä ruuhkat johtuivat.

Järjestäjät ovat toivoneet, että autoja olisi tänään 5-10 prosenttia normaalia vähemmän liikenteessä. Pasterstein ei osaa vielä arvioida tavoitteen toteutumista. Hän ei pidä mahdottomana sitäkään, että autoilijat ovat hypänneet rattiin herkemmin, kun he ovat olettaneet liikennettä olevan tänään vähemmän.

Myös monen aamumatkustajan tuntuma on se, että autoja olisi ollut liikkeellä jopa normaalia enemmän.

Komisario Pasterstein tosin huomauttaa, ettei järjestäjien tarkoitus ole ollutkaan tyhjentää keskustaa autoista. Autottomana päivä on hyvä pohtia sitä, onko oman autonkäyttö aina perusteltua ja järkevää, vai voisiko matkoja kulkea joskus julkisilla kulkupeleillä, kävellen tai pyörällä.

Helsingin keskustassa tapahtumaa vietetään myös Kampin Narinkkatorilla. Paikalla perehdytään joukkoliikenteen mahdollisuuksiin. Lisäksi puhutaan ruuhkamaksuista, liikenneturvallisuudesta ja pyöräteistä.

Kymmenettä kertaa järjestettävällä Autottomalla päivällä halutaan kiinnittää ihmisten huomio muun muassa liikenteen päästöihin.

Esimerkiksi pääkaupunkiseudun busseissa, lähijunissa, ratikoissa ja metrossa matkataan teemapäivänä tarjoushinnoilla.

(MTV3)

AUTOTON PÄIVÄ JAKAA KANSAN MIELIPITEITÄ

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.