Mainos

Autot luistelivat ja junat myöhästelivät Etelä-Suomessa

Yön ja aamun lumentulo sekä napakkana jatkunut pakkanen ovat sotkeneet liikennettä eteläisessä Suomessa. Kolareita sattui tavallista enemmän ja junaliikenne viivästeli, mutta vakavilta onnettomuuksilta ja pahoilta myöhästymisiltä vältyttiin.

Helsingin poliisin mukaan peltikolarien määrä pysyi runsaana keskipäivään saakka. Itä-Uusimaalla kirjattiin 16 ulosajoa tai yhteenajoa, mikä oli huomattavasti tavallista enemmän. Länsi-Uudenmaan yhdeksän ja Keski-Uusimaan neljä kirjattua onnettomuutta puolestaan ovat tavanomaisia lukuja.

VR:n liikenteenohjauksesta kerrotaan, että junat ovat viivästelleet jonkin verran, mutta harvemmin enemmän kuin vartin. Suurin myöhästyminen sattui Helsingistä Jyväskylään ajaneella junalla, joka lähti liki tunnin myöhässä kello kymmeneltä.

Lähiliikenteessä harmia aiheutti rantaradalle särkynyt juna, mikä aiheutti häiriöitä Kirkkonummen ja Karjaan liikenteessä.

Etelässä sataa viikonloppunakin

Meteorologi Liisa Rintaniemi kertoi aamulla, että etelärannikkoa piinaa paikallaan pysyvä lumisadealue. Vuorokauden aikana Helsingin Kaisaniemessä on satanut noin 18 senttiä lunta. Kaisaniemessä on peräti 50 senttiä lunta.

Teillä pöllyävä lumi heikentää näkyvyyttä. Ajokelin ennustetaan jatkuvan yhtä kehnona koko päivän.

- Etelärannikolla on nyt yli vuorokauden satanut reippaasti. Lumimyräkkä jatkuu aina iltaan asti. Lauantai on viikonlopun poutaisin päivä, jolloin lumisade hetkeksi taukoaa. Lauantai-iltana lumisade jatkuu taas ja koko sunnuntain tupruttelee lisää lunta etelärannikolla, Rintaniemi kertoo.

Lähipäivien aikana lunta voidaan etelään odotella ainakin kymmenen senttiä lisää.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.