Mainos

Autopommit tappoivat yli 70 Bagdadissa

Irakin pääkaupungissa Bagdadissa on tehty kaksi tuhoisaa autopommi-iskua. Hyökkäys on verisin sitten viime viikon tiistain, jolloin yliopistolla räjäytetyt pommit surmasivat 70 ihmistä.

Kaksi samanaikaisesti räjähtänyttä pommia on surmannut Bagdadissa ainakin 75 ihmistä. Haavoittuneita on Irakin poliisin mukaan 170.

Autopommit räjähtivät vilkkaalla torilla, jolla myydään käytettyjä tavaroita. Hyökkäyksen jälkeen taivaalle nousi kaksi savupatsasta.

Silminnäkijät kuvailivat, että paikalliset asukkaat yrittivät auttaa eloonjääneitä mustuneen romun keskellä. Haavoittuneita kuljetettiin sairaalaan pakettiautoilla ja ambulansseilla. Palomiehet sammuttivat liekkejä.

Lähin sairaala täyttyi nopeasti potilaista. Ruumiita oli niin paljon, että niitä jouduttiin kokoamaan aluksi kadunvarteen.

Isku oli yhtä verinen kuin viime viikolla Bagdadin yliopistolla tehty hyökkäys. Kaksi pommia surmasi 70 opiskelijaa viime tiistaina, jolloin maan pääkaupungissa tapettiin kaikkiaan yli sata ihmistä eri hyökkäyksissä.

Irakin pääministeri Nuri al-Maliki syyttää väkivaltaisuuksista Saddam Husseinin kannattajia. Hyökkäyksiä on epäilty kostoksi entisen diktaattorin teloituksesta.

Irakin poliisit ja sotilaat kiristivät turvatoimia entisestään eri puolilla Bagdadia. Turvallisuusjoukot eristivät muun muassa sunnienemmistöisen kaupunginosan ja perustivat uusia tarkastuspisteitä maanteille. Puolustusministeriö korosti, ettei se ole kuitenkaan vielä aloittanut odotettua suuroperaatiotaan.

Bagdadiin on saapunut myös 3000 amerikkalaissotilasta lisää. Presidentti George W. Bush päätti kuun alussa, että amerikkalaisten määrää kohotetaan lähinnä Bagdadissa 21 500:lla.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.