Mainos

Autopommi tappoi kolmisenkymmentä Bagdadissa

Yhdysvaltain ja Irakin joukot aloittivat pääkaupungin rauhoittamiseen tähtäävän suuroperaation kolmisen kuukautta sitten, mutta erityisesti autopommi-iskuja ei ole kyetty pysäyttämään.

Irakin pääkaupungissa Bagdadissa on taas tänään tehty tuhoisa pommi-isku. 30 ihmistä sai poliisin mukaan surmansa ja arviolta 80 haavoittui, kun autopommi räjähti vilkkaalla torilla shiiojen asuttamalla Bajaan alueella.

Toisten tietojen mukaan kuolonuhreja olisi ollut jopa yli 40.

Paikalliset asukkaat käyttivät huopia kantaessaan kuolleita ja haavoittuneita ajoneuvoihin. Heidän ensi reaktionsa olivat suuttuneita.

- Mitä nämä viattomat ihmiset ovat tehneet, jotta autopommi tappaisi heidät? Missä on hallitus? Ja missä turvallisuus? Tulkoon hallitus tänne katsomaan tätä tilannetta, sanoi vihainen mies, yksi silminnäkijöistä.

Yhdysvaltain ja Irakin joukot aloittivat pääkaupungin rauhoittamiseen tähtäävän suuroperaation kolmisen kuukautta sitten. Operaation myötä hyökkäykset shiiojen ja sunnien kesken ovatkin vähentyneet, mutta erityisesti autopommi-iskuja ei ole kyetty pysäyttämään.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.