Mainos

Autopommi tappoi Irakissa

Ainakin 55 ihmistä on kuollut ja useita kymmeniä on haavoittunut autopommin räjähdettyä Irakissa lähellä Bagdadia.

Katunäkymä Bagdadista

Ainakin 55 ihmistä on saanut surmansa ja useita kymmeniä muita haavoittui autopommi-iskussa Bagdadin eteläpuolella. Pommi räjähti poliisiaseman lähellä Iskandariyassa noin 40 kilometrin päässä pääkaupungista. Suurin osa uhreista oli siviilejä.

Poliisiupseeri Hussein Sanin mukaan sadat siviilit olivat kerääntyneet poliisiasemalle täyttämään hakemuksia liittyäkseen poliisivoimiin. -Marttyyreja on noin 50, ja heistä on tunnistettu 30, kertoo tohtori Tahsin Ahmad Iskandariyan sairaalasta uutistoimisto Reutersille. Sairaala sijaitsee lähellä iskun tapahtumapaikkaa.

Poliisin mukaan kyse oli autopommi-iskusta. -Auto oli pysäköity poliisiaseman ulkopuolelle. Räjähdys romahdutti osan poliisiasemaa ja oikeustaloa, Sadeq Khodeir sanoo. Irakin varasisäministeri Ahmed Kadhim on sanonut räjähdyksen olleen itsemurhaisku. -Se oli avolavapakettiauto vuodelta 1985. Autossa oli itsemurhapommittaja. Paikallisen kuvernöörin mukaan iskun takana ei voi olla muslimi. Kaikki kuolleet ovat paikallisia, he ovat viattomia ja muslimeita. Yksikään muslimi ei voisi tehdä tätä, hän sanoo.

Amerikkalaissotilaat sulkivat räjähdyspaikalle johtavat tiet. Aiemmin päivällä itsemurhapommittaja räjäytti itsensä Ramadin kaupungissa liittoumaa tukevan heimojohtajan talon edessä. Räjähdyksessä haavoittui neljä henkivartijaa.

USA: Ulkopuoliset yrittävät sytyttää sisällissodan

Amerikkalaisjoukkojen tiedottajan mukaan amerikkalaiset olivat löytäneet etsinnöissä tietokonelevykkeen, jolla oli Abu Musab Zarqavin kirjoittama kirje. Kirjeessä esitellään suunnitelma siitä, kuinka olot Irakissa voidaan saada epävakaiksi.

Yhdysvaltojen mukaan Zarqawilla on kytkentä Ansar- Al-Islamiin, ryhmään joka toimii Pohjois-Irakissa ja joka on al-Qaidan liittolainen. -Ulkopuolisilla on selvästikin suunnitelmanaan tulla tähän maahan ja sytyttää sisällissota, kylvää uskonnollista väkivaltaa ja yrittää hajottaa yhteiskuntaa, sanoo prikaatikenraali Mark Kimmit.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Seitsemän uutiset 10.02.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.