Mainos

Autopommi surmasi Turkissa

Autopommi on surmannut neljä ihmistä Cankirin alueella Turkin keskiosissa varhain aamulla. Lisäksi paikallinen johtava virkamies loukkaantui iskussa vakavasti. Kaksi kuolleista oli hänen palveluksessan. Surmansa saaneiden joukossa oli myös yksi lapsi.

Pommin asettajaksi ilmoittautui maolainen ryhmittymä nimeltään Turkin työläisten ja talonpoikien vapautusrintama TIKKO, kertoi Turkin poliisi. Cankiri sijaitsee 80 kilometriä koilliseen Turkin pääkaupungista Ankarasta.

Pommi oli asetettu pysäköityyn autoon ja se räjäytettiin kauko-ohjauksella, kun kuvernööri Ayhan Cevik oli matkalla työpaikalleen. Kuvernöörin henkivartija samoin kuin 14-vuotias tyttö ja yksi ohikulkija kuolivat heti. Kuvernöörin lisäksi haavoittui kuvernöörin autonkuljettaja ja yhdeksän muuta ihmistä.

Cevik on aiemmin saanut tappouhkauksia TIKKO-ryhmältä. Cevik on työskennellyt ryhmän toiminta-alueella Tokatin pohjoisessa maakunnassa. Ryhmä perustettiin 1970-luvun puolivälissä. Se on siepannut useita virkamiehiä ja järjestänyt pommi-iskuja. Ryhmän voiman luultiin jo hiipuneen.
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.