Mainos

Autopommi surmasi Irakissa

Bagdadin eteläpuolella, Musayyibin kaupungissa tapahtuneessa autopommi-iskussa kuoli 18 ihmistä ja loukkaantui 25.

Autopommi on surmannut 18 ihmistä Irakin pääkaupungin Bagdadin eteläpuolella. Hyökkäys tehtiin Musayyibin kaupungissa, jossa asuu sekä shiioja että sunnalaisia. Surmansa saaneista kolme oli poliiseja ja muut ilmeisesti siviilejä. Lisäksi 25 ihmistä haavoittui.

Väkivaltaisuudet jatkuivat myös muualla Irakissa. Aseistautuneet miehet pysäyttivät irakilaisen tuomarin auton Basrassa Etelä-Irakissa ja ampuivat hänet kuoliaaksi. Irakin oikeus- ja turvallisuusviranomaiset ovat joutuneet toistuvasti hyökkäysten kohteiksi viime kuukausina.

Lisäksi pelko shiiamuslimien ja sunnivähemmistön välien kiristymistä on kasvanut viime päivänä, kun shiiat viettävät ashura-juhlaansa. Ashuran aikana muistellaan imaami Husainia, profeetta Muhammadin tyttärenpoikaa, joka sai surmansa Kerbalan taisteluissa vuonna 680. Juhla huipentuu viikon päästä. Shiiat joutuivat eilen kahden hyökkäyksen kohteiksi, joissa kuoli yli 20 ihmistä. Toisen iskun tekijäksi ilmoittautui Abu Musab al-Zarqawin ryhmä, joka on uhannut shiioja niin sanotulla pyhällä sodalla.

Sunnalaiset olivat vallassa Saddam Husseinin aikana, mutta shiiat ovat nyt vahvistamassa poliittista asemaansa. Tammikuussa pidettyjen parlamenttivaalien ääntenlaskenta on kuitenkin edelleen kesken. Vaalien voittajaksi on ennakoitu shiialaisten vaikutusvaltaisimman uskonnollisen johtajan suurajatollah Ali al-Sistanin tukemaa puolueliittoumaa.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.