Mainos

Autonvalmistajilla hiljainen alkuvuosi

Autonvalmistajien alkuvuosi on sujunut hiljaisissa merkeissä.

Autonvalmistajien alkuvuosi on sujunut siipi maassa, useiden autonvalmistajien edustajat kertoivat tänään Geneven autonäyttelyssä. Laskeneesta myynnistä raportoivat mm. Mercedes-Benz ja Peugeot.

DaimlerChrysler-konserniin kuuluvan Mercedesin edustaja tunnusti, että yhtiö jäi helmikuussa jälkeen viime vuoden vastaavan ajan myynnistään. Hän uskoi kuitenkin, että loppuvuosi nostaa koko vuoden myyntiluvut hieman viime vuotta paremmaksi.

PSA-konserniin kuuluvan Peugeotin edustajalla oli sama sävel. Tammi-helmikuun myyntiluvut ovat pudonneet, mutta koko vuoden kasvuksi ranskalaismerkki ennustaa 2-3 prosenttia. Fordin edustaja puolestaan valitti, että asiakkaat haluavat yhä enemmän uusia varusteita autoihinsa samalla tai jopa alemmalla hinnalla.

Poikkeuksiakin oli. Mm. mallistoaan uusinut BMW kertoi 4 prosentin myynnin kasvusta helmikuussa. Myyntiään menettäneet merkit vetosivatkin tulossa oleviin uusiin malleihinsa perustellessaan loppuvuoden kasvuodotuksia. Myös parantuva taloustilanne vahvistaa autonvalmistajien uskoa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.