Auton tupakointikielto suututti lukijat: Mitä se kenellekään kuuluu?

Britannian lääkäriyhdistys (BMA) on ehdottanut maan hallitukselle, että autossa tupakointi kiellettäisiin lailla. Koti-osion lukijoissa kysymys herätti kiihkeitä mielipiteitä puolin ja toisin.

Koti-osio kysyi lukijoiltaan, mitä mieltä he olisivat tupakointikiellosta omassa autossa. Kysymys herätti kiivasta kommenttia niin puolesta kuin vastaankin, ja myös äänestystulokset olivat hämmästyttävän tasavertaisia: 55.3 prosenttia ei hyväksy kieltoa, mutta jopa 42,1 prosenttia vastaajista olisi siitä hyvillään.

– Samahan tuo on poltatko tupakkaa vai puhutko puhelimessa, pitää keskittyä siihen ajamiseen eikä muuhun toimintaan. Mitä jos se tupakka tippuu kädestä? Kyllä sitä alkaa jokainen kattoon mihin se tippu ja silloin on vaarallista menoa, kirjoittaa nimimerkki Jeppe.

– Autot, joissa on tupakoitu haisevat kaamealle. Lisäksi työmatkoja kun kimppakyydillä kuljetaan niin ärsyttää, kun autossa viisi henkeä joista kaksi polttaa, ja pitää 30 pakkasillakin ajella ikkunat auki. Polttelevat omassa autossaan koska niin voi tehdä, kirjoittaa nimimerkki Jussi2.

– Eihän puhelimeenkaan saa puhua ajaessa saatikka pitää palavaa syöpäkäärylettä kädessä. Altistaa matkustajat myrkyille ja tupakoitu auto on muutenkin vastenmielinen. Käytettyä autoa ostaessa ei välttämättä voi tietää onko autossa tupakoitu. Se voi selvitä vasta ajan myötä, kun penkeistä löytyy palojälkiä ja kärry alkaa lemuta, toteaa nimimerkki Uusi sakkoperuste.

Tupakoinnin puolustajat kokevat, ettei heillä ole enää tilaa sauhutella missään.

– Ei todellakaan pidä kieltää!! Jotain yksityisyyttä pitää olla. Auto on tällä hetkellä varmasti ainoa paikka, jossa voi hyvällä omatunnolla sauhutella!!, hermoilee nimimerkki Savullinen.

– Jokainen joka tähän on vastannut kyllä, on täysin tupakanvastainen narsisti. Koska järkevästi jos ajattelemme, ei se tupakointi aiheuta yhtään enempää uhkaa liikenneturvallisuudelle ja muulle soopalle, mille on väitetty. Kuka idiootti esimerkiksi tiputtaisi tupakkaansa auton sisälle ajaessaan, jolloin syntyisi vaaratilanne? Vastaus: ei kukaan, ellet aja kännissä. Niin turhaa puhetta taas tälläset tupakointikiellot yms., kiukuttelee nimimerkki Moimoi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja