Mainos

Automurrot ja luvattomat ajoneuvon käytöt kasvussa

Ajoneuvorikosten määrä on lähtenyt kasvuun tänä vuonna. Nousua on ollut automurroissa ja luvattomissa käytöissä. Sen sijaan moottoriajoneuvojen anastusten määrä on pysynyt ennallaan viime vuodesta, kertovat ensimmäisen vuosipuoliskon ennakkotiedot.

Ennakkotietojen mukaan koko maassa tehtiin tammi-kesäkuussa reilut 16 200 automurtoa. Luvattomia käyttöjä oli yli 10 000.

Poliisin valtakunnallinen ajoneuvorikosten torjuntakampanja alkaa perjantaina. Luvassa on muun muassa tehovalvontaa niillä alueilla, missä tapahtuu tavallista enemmän ajoneuvorikoksia. Auton omistaja voi vähentää rikosriskiä hankkimalla autoon ajonesto- ja hälytyslaitteet.

-Kannattaa myös katsoa, mihin parkkeeraa autonsa ja mitä jättää sisälle. Autoon ei pitäisi jättää mitään arvokasta tavaraa, sanoo ylikomisario Mikko Lampikoski sisäministeriön poliisiosastosta. Lampikoski muistuttaa, että parkkialueilla olisi hyvä olla kunnon valot. Saman pihan asukkaat voisivat myös porukalla pitää silmällä parkkipaikkaa ja seurailla, ketä siellä liikkuu.

Luvattomia käyttöjä oli viime vuonna 21 000, mikä oli 4200 vähemmän kuin edellisvuonna. Moottoriajoneuvoja anastettiin vuonna 2001 yhteensä noin 1500. Myös automurtojen määrä laski viime vuonna edellisvuodesta. Viime vuonna niitä tuli poliisin tietoon noin 36 500.

Varastetuilla autoilla ajetaan joka vuosi yli 2000 onnettomuutta, joissa kuolee kymmenen ja vammautuu lähes 500 ihmistä. Tuomion saaneista autovarkaista kolmasosa on ollut humalassa ajaessaan autoa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.