Mainos

Automatkalle Eurooppaan? Uusi sovellus kertoo liikennesäännöt

Monelle Euroopassa autoreissuja tehneelle on tullut eteen tilanne, että tiellä ei ole nopeusrajoitusmerkkejä eikä kuljettaja tiedä, mikä yleisrajoitus kyseisessä maassa on. Tähän ja muihin kysymyksiin vastaa autoilijoille tehty eurooppalainen mobiilisovellus.

Euroopan komission uusi Going Abroad -mobiilisovellus sisältää tietoa nopeusrajoitusten lisäksi muun muassa rattijuopumusrajoista, turvavöiden käytöstä ja maakohtaisista erityissäännöistä. Tieto on koottu EU-maiden liikennelaeista ja säännöistä, jotka vaihtelevat hyvinkin paljon maittain.

Sovellukseen kuuluu myös liikenneturvallisuusvisa ja muistipeli viihdyttämään pitkiä automatkoja. Sovellus on tarjolla eri mobiililaitteisiin 22 kielellä, muun muassa suomeksi.

Kesälomakausi on Euroopan teillä vaarallista aikaa. Heinä-elokuussa sattuu eniten liikenneonnettomuuksia, jotka johtavat kuolemaan – jopa puolet enemmän kuin turvallisimpana kuukautena helmikuussa.

Suunnittelijat ovat tajunneet, että sovellus itsessäänkin voi vaarantaa liikenneturvallisuutta. Niinpä komissio muistuttaakin, ettei sovellusta saa käyttää ratin takana vaan sitä voivat katsoa muut matkustajat tai kuski tauolla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.