Mainos

Automaattisen nopeusvalvonnan uudistus lykkääntyy

Syynä on ajoneuvohallintokeskuksen rekisteriuudistuksen viivästyminen. Muutoksen oli tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden alusta.

Automaattisen nopeusvalvonnan rikesakkouudistus lykkääntyy kolmella vuodella. Esimerkiksi jonkin yrityksen omistamalla autolla ajetun ylinopeuden selvittämisessä tarvitaan edelleen esitutkinta. Syynä lykkääntymiseen on ajoneuvohallintokeskuksen rekisteriuudistuksen viivästyminen. Muutoksen oli tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden alusta.

Viime vuoden huhtikuun alusta kameravalvonnassa havaitusta ylinopeudesta langetettu rikesakko on voitu lähettää suoraan auton omistajalle tai haltijalle. Rekisterissä on myös paljon autoja, jotka omistaa ns. oikeushenkilö eli esimerkiksi yritys. Rikesakkoa ei näissä tapauksissa voi lähettää ilman esitutkintaa.

Siksi lainsäädäntöön otettiin käsite käyttövastaava. Kyseessä on siis esimerkiksi yrityksessä työntekijä, joka vastaa yrityksen autoista. Tarkoituksena on ollut, että hänen nimensä voidaan merkitä rekisteriin. Näin ollen rikesakko olisi voitu lähettää ensi vuoden alusta käyttövastaavalle ilman esitutkintaa. Käyttövastaava osoittaisi sitten maksun ylinopeuteen syyllistyneelle.

Kolmen seuraavan vuoden ajan näissä tapauksissa tarvitaan siis edelleen esitutkintaa, sillä rekisterissä ei ole vielä kohtaa, johon käyttövastaava merkitään.

Hallitus antaa ensi viikolla eduskunnalle esityksen uudistuksen lykkääntymisestä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.