Mainos

Autolla sisään huoltoasemalle ajaneet saivat syytteen tuhotyöstä

Keski-Suomen käräjäoikeudessa luettiin tänään syyte erikoisesta tuhotyöstä kahdelle 37-vuotiaalle jyväskyläläismiehelle.

Kaksikko karautti kaksi vuotta sitten ravintolaillan päätteeksi autolla sisään Jyväskylän keskustassa sijaitsevan huoltoaseman pääovista, minkä seurauksena suljettuna ollut huoltoasema paloi pahoin.

Autoa ajanut mies kertoi oikeudessa olleensa selvin päin ja toimineensa illan kuljettajana ystävälleen. Hän kuvaili tekoaan hetken päähänpistoksi.

Mies ei omien sanojensa mukaan tullut ajatelleeksi, että auto voisi syttyä tuleen ja aiheuttaa tulipalon huoltoasemalla.

Mittavat vahingot

Aamuöisen tuhotyön lisäksi molemmille miehille luettiin syyte varkaudesta. Auton keulan puhkaistua huoltoaseman lasiovet miehet kömpivät sisään huoltamolle ja anastivat sieltä arpoja ja olutta.

Vain vajaa minutti sen jälkeen, kun miehet olivat poistuneet huoltoasemalta, syttyi siellä räjähdysmäinen palo, jota palokunta sammutti kaksi tuntia.

Tapahtumaketjusta koitui yhteensä 1,1 miljoonan euron vahingot. Esimerkiksi Tourulan Neste oli suljettuna tulipalon takia lähes yhdeksän kuukautta.

Syyttäjä vaatii tekijöille tuhotyöstä noin kahden vuoden vankeusrangaistusta. Molemmat miehet kiistivät tuhotyön, mutta myönsivät varkauden.

Tuomio jutussa julistetaan kirjallisena puolentoista viikon kuluttua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.