Mainos

Autoliitto pitää valtion säästölinjaa turvallisuusriskinä

Autoliiton mukaan osasyy tieliikennekuolemien lisääntymiseen on se, että lakien noudattamista ei voida resurssipulan vuoksi valvoa riittävästi.

Autoliitto arvostelee valtion viimeaikaista linjaa tieliikenteen kehittämisessä. Liitto vaatii myös lisää rahoitusta liikenneturvallisuuden parantamiseen.

Autoliiton puheenjohtajan Risto Tuorin mukaan liikenneturvallisuutta on pyritty viime aikoina parantamaan halvimmalla mahdollisella tavalla: säätämällä lakeja ja rajoituksia välittämättä siitä, noudatetaanko niitä.

Tieliikennekuolemat ovat tänä vuonna lisääntyneet etenkin kohtaamisonnettomuuksien vuoksi. Osasyy on suurissa ylinopeuksissa. Autoliiton mukaan tämä osoittaa, että poliisi ei pysty riittävästi valvomaan tiukentuneita nopeusrajoituksia.

Tuorin mielestä pelkkä kameravalvonta ei riitä, vaan poliisi tarvitsisi lisää resursseja myös muuhun liikenteenvalvontaan.

- Avainsana on kiinnijäämisriski, Tuori tiivistää.

"Tieverkkoa parannettava"

Autoliiton mielestä on välttämätöntä, että myös liikenneympäristön kehittämiseen panostetaan. Tuori mainitsee keskikaiteet ja ohituskaistat keinoina turvallisuuden parantamiseksi.

Tuori huomauttaa, että valtio kerää tieliikenteeltä vuodessa lähes 7 miljardia euroa verotuloja, joista alle miljardi käytetään teiden rakentamiseen ja kunnossapitoon.

Tuori puhui tänään Autoliiton tiepalvelupäivillä Vammalassa.

Vuoden Tiepalvelumieheksi valittiin Ensio Simonen Rovaniemeltä. Simonen sanoo kokemustensa perusteella, että Tiepalvelun asiakkaan matka uhkaa tavallisimmin katketa rengasrikon, polttoaineen loppumisen tai akun tyhjenemisen vuoksi. Hänen mukaansa ihmiset kuitenkin ajelevat nykyisin aiempaa paremmilla autoilla ja pitävät kulkuneuvoistaan entistä parempaa huolta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.