Mainos

Autoliitto: Ajokorttiuudistus tarpeeton

Eu-ajokortti

Autoliitto pitää EU:n ajokorttiuudistusta byrokraattisena. EU-maihin ollaan suunnittelemassa yhtenäistä ajokorttia. Tulevaisuudessa ajokortti tulisi uusia 10-15 vuoden välein. Ammattiautoilijoiden pitäisi uusia kortti jopa viiden vuoden välein.

Tarkoituksena on vaikeuttaa väärentämistä ja helpottaa eri maiden viranomaisten työtä. Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Niemisen mielestä ajokorttiuudistus teettäisi Suomessa tarpeetonta työtä.

- Kyllä tässä aika byrokraattinen maku on. Meillä ei ole ollut mitään ongelmia ajokorttien suhteen. Työtä tästä tulee, koska kortti pitää uusia fyysisesti. Täytetään uusi hakemus, toimitetaan se ja uudet valokuvat poliisille ja sieltä tulee sitten ihan uusi kortti. Tietysti tämä kortti myös maksaa, Nieminen toteaa.

Autoliiton toimitusjohtaja muistuttaa, että Suomessa ajokortteja käytetään pääsääntöisesti henkilöllisyyden todistamiseen.

- Kaikki ajo-oikeutta ja muut sitä rajoittavat tiedothan on poliisilla rekistereissä ja ne ovat myös poliisiautoissa saatavissa, sieltä ne yleensä tarkistetaan. Ehkä yleisin tapa, jolla ihmisiä saadaan kiinni jonkun muun hauan perusteella on liikennevalvonta. Samalla kun ajokorttia katsotaan, tarkastetaan myös ne kaikki muut rekisterit, mitä poliisilla on. Eli ajo-oikeus on siitä kortista kiinni, Nieminen jatkaa.

Nykyisiä kortteja uusittaisiin vaiheittain vuoteen 2033 mennessä. Tuoreet kuljettajat saisivat uuden kortin käsiinsä vuodesta 2013 alkaen.

Katso toimitusjohtaja Pasi Niemisen haastattelu (Huomenta Suomi 10.03.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.