Mainos

Autoliikenteen sopimuksesta rohkaisua ahtaajille

Kuljettajalakon osapuolet ovat hyväksyneet valtakunnansovittelijan esityksen autoliikenteen työehtokiistassa. MTV:n uutisten työmarkkinatoimittajan Raimo Pitkäsen mukaan AKT:n lakko päättyi heti sopimuksen hyväksymisen jälkeen. Työt on määrä aloittaa välittömästi.

Sopimus pitää sisällään huhtikuun alussa 0,6 prosentin palkankorotuksen ja lokakuussa 0,7 prosentin palkankorotuksen. Ensi vuoden keväällä vuorossa on vielä 0,6 prosentin palkankorotus.

- Kahden vuoden aikana palkankorotukset ovat 2-3 prosenttia. Lisäksi tekstikysymyksiin sisältyy vielä yksi pieni korotus, kertoo Pitkänen.

Korotukset ovat Pitkäsen mukaan suuremmat kuin mitä kahden päivän takaisessa valtakunnansovittelijan sovintoesityksessä oli tarjolla.

Tunnelma valtakunnasovittelijan toimistossa on Pitkäsen mielestä helpottunut. Autokuljettajien sovinnosta saatiin rohkaisua myös ahtaajien lakon sovitteluun.

- Tästä on nyt hyvä jatkaa ahtaajien lakon sovittelua. Ahtaajien lakossa on samat neuvottelijaosapuolet AKT:lta ja lakon mahdolliseen alkamiseen puoli vuorokautta aikaa, kertoo Pitkänen.

Ahtaajien mahdollinen lakko pysäyttää Suomen vientiteollisuuden lähes kokonaan, jos sovintoa ei saada aikaiseksi huomisaamuun mennessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.