Mainos

Autokoulunopettaja ottaisi kortin pois joka viidenneltä

Ylinopeus, turvavälin puute ja piittaamattomuus suojatiesäännöistä ovat liikenteessä kolme suurinta syntiä, joihin syyllistyvät pitäisi poistaa liikenteestä.

Tätä mieltä on liikenneopettaja Veijo Vuorio, jonka arvion mukaan jopa joka viides kuljettaja käyttäytyy liikenteessä turvallisuutta vaarantaen. Hän ottaisi heiltä ajokortin pois.

– Ongelmakuljettajien määrä lisääntyy koko ajan, eikä heihin valistus tehoa. Täytyisi olla jokin riittävän voimakas pelote, joka saisi ajamaan oikein, Vuorio sanoo MTV3 Uutisille.

Kaupunkiliikenteestä Vuorio mainitsee vielä neljännen ongelman, joka haittaa liikenteen sujumista.

– Risteyksiä tukitaan ajamalla risteysalueelle, ennen kuin sen jälkeen on tarpeeksi tilaa. Nämä ovat niitä kuljettajia, jotka eivät lue liikenneympäristöä tarpeeksi, Vuorio moittii.

Liikenneopettaja arvostelee liikenteenvalvontaa näennäiseksi. Hänen mielestään liikenne olisi poliisille suoranainen rahasampo.

– Sieltähän saisi kerättyä sakkoina rahaa kuinka paljon vaan, hän sanoo.

Liikenneopettaja Veijo Vuorio sanoo, että asenneongelmat siirtyvät ratin takaa takapenkille. Niihin ei autokoulun asennekasvatus välttämättä tepsi.

– Jos autokouluun tuleva oppilas on takapenkillä oppinut väärää ajotapaa 18 vuoden ajan, niin ei sellaista hypnotisointitapaa ole, jolla sen kuukaudessa, kahdessa saisi muuttumaan, Vuorio toteaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.