Mainos

Autokauppojen varastot pullistelevat

Autokauppojen varastot ovat täynnä vaihtoautoja vilkkaan viime vuoden jälkeen. Varastotilanne uhkaa jo painaa vaihtoautojen hintoja alaspäin. Sekä uusien että käytettyjen autojen hinnat laskivat viime vuonna selvästi.

Viime vuoden vilkkaasti käyneen autokaupan jälkeen autoliikkeiden varastot ovat täynnä vaihdokkeja. Varastotilanne uhkaa painaa vaihdokkien hintoja alaspäin, jolloin väliraha uusiin lähtisi kasvuun.

- Tietysti ala ei pysty ylläpitämään kovin suuria varastoja ja pyrkii tehokkuuden nimissä hakemaan varastotasoa alaspäin tällä hetkellä, toimitusjohtaja Jan-Martin Börman Veho Groupista kertoo.

Toisen kauppiaan mukaan hinnat painettiin kohdalleen jo viime vuoden puolella.

- Lähinnä arvioidaan, että jonkin verran uudet autot kallistuvat tänä vuonna ja se saattaa nostaa myös käytettyjen autojen hintaa, mutta välirahoihin sekään ei vaikuta, toimitusjohtaja Pekka Ryynälä Autokeskuksesta kertoo.

Viime vuonna sekä uusien että käytettyjen autojen hinnat laskivat 6-7 prosenttia ja kauppa kävi sen mukaan. Tämän vuoden myyntiennusteet asettuvat jälleen noin 150 000:een uuteen autoon. Jos myyntivauhti säilyy, kauppa uskoo pärjäävänsä myös käytettyjen autojen varastotilanteen kanssa.

- Kyllä se on tunnepohjainen asia, jos kauppiaasta tuntuu - tietysti halli voi olla täynnä - mutta suhteessa myyntiin kyllä se on ihan linjassa, toimitusjohtaja Mikko Teerilahti Grey-Henistä kertoo. .

Vaikka kauppiaiden ja tilastojenkin mukaan vaihtoautojen kauppa käy hyvää tahtia, varastoihin uppoaa muutamia selkeitä ongelmakohtia. Varastoissa seisoo paljon pääomia, ja se vaatii nopea myyntikiertoa. Lisäksi noin neljä vuotta tai vanhemmat autot eivät tahdo löytää uutta kotia, sillä ihmiset haluavat nyt uutta peltiä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.