Mainos

Autokauppa uskoo alan kannattavuuteen

Suurin osa autokauppiaista näkee alansa tulevaisuuden valoisana. Useimmat uskovat myös oman autoliikkeen kannattavuuden hieman kohentuvan tai pysyvän ennallaan. Vajaa viidennes pelkää liikkeensä kannattavuuden heikkenevän.

Autoalan suhdannebarometrin mukaan autokaupan markkinatilanteen muuttuminen tämän vuoden aikana näkyi myös autokauppiaiden tulevaisuuden arvioinneissa. Useimmat autokauppiaat uskovat myönteiseen kehitykseen siitä huolimatta, että uusien autojen kysyntä on laskussa. Autokauppiaiden ensi vuotta koskeva myyntiennuste on 131 000 uutta henkilöautoa ja vuodelle 2002 odotetaan 132 000 auton myyntiä.

Lähes kaikki autokauppiaat uskovat vaihtoautojen hintatason laskevan maltillisesti ja vaihtoautokaupan kannattavuuden uskotaan jonkin verran kohenevan. Aiempien mittausten mukaan autokaupan kannattavuuden uhkatekijät ovat painottuneet pääosin vaihtoautokauppaan. Nyt tilanne on muuttunut huomattavasti. Uusiksi uhkatekijöiksi ovat nousseet kuluttajien epävarmuus ja siitä aiheutuva kysynnän heikkeneminen.

Autoalan suhdannenäkymiä kartoittava barometri julkistettiin tänään Autoalan keskusliiton toimitusjohtajaseminaarissa. Kyselyn tiedot kerättiin lokakuussa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.