Mainos

Autokauppa piristyi huhtikuussa

Autokauppa oli huhtikuussa piristymään päin. Henkilöautoja myytiin huhtikuun aikana 18,6 prosenttia enemmän kuin edellisen vuoden huhtikuussa.

Kaikkiaan uusia henkilöautoja myytiin huhtikuun aikana aikana 11 098 kappaletta. Kuluvan vuoden tammi-maaliskuussa autokauppa laahasi 2,6 prosenttia edellisen vuoden vastaavaa aikaa jäljessä.

Huhtikuun vilkas myynti käänsi kuitenkin koko alkuvuoden eli tammi-huhtikuun henkilöautojen kaupan 2,3 prosenttia edellisvuotta suuremmaksi. Autoalan keskusliitosta arvellaan, että kuluttajat ovat jo tiedostaneet EU:n hintaharmonisoitiin perustuvan hinnoittelun. Käytäntö nostaa uusien autojen hintaa sekä välirahaa käytetyn ja uuden kulkuneuvon välillä.

Alueellisesti henkilöautokauppa on vilkastunut eniten Lapissa, jossa autoja myytiin alkuvuoden aikana 17 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna vastaavaan aikaan. Itä-Uudellamaalla kasvu oli 12,5 prosenttia ja Etelä-Pohjanmaalla 11,1 prosenttia. Hiljaisinta autokauppa oli Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa.

Toyota yhä myydyin
Automerkkien keskinäisessä vertailussa Toyota oli myydyin 15,9 prosentin markkinaosuudella. Volkswagenin markkinaosuus oli 9,5 prosenttia ja Volvon 8,4 prosenttia. Myös tammi-huhtikuussa Toyota oli selkeästi rekisteröidyin merkki, Volkswagen kakkonen ja Ford kolmonen.

Tänä vuonna arvioidaan myytävän yhteensä 110 000 henkilöautoa eli hieman enemmän kuin viime vuonna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.