Mainos

Autokauppa lähtenyt hurjaan nousuun

Autojen veromuutoksen myötä uusia autoja rekisteröitiin viime kuussa yli neljännes enemmän kuin vuosi sitten.

Henkilöautoja rekisteröitiin tammikuussa yli 27 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten, kertoo Autoalan tiedotuskeskus. Syynä kasvuun on vuoden alussa voimaan tullut veromuutos, joka alensi autojen hintoja.

Osa viime vuoden lopulla sovituista kaupoista siirtyi tammikuulle, kun asiakkaat lunastivat autonsa vasta veromuutoksen jälkeen.

Autoala kertoo kuitenkin, että myös tilauskanta on kasvanut selvästi. Tämän vuoden myyntiennuste on viidenneksen viime vuotta suurempi, mikä merkitsisi 151000 uuden henkilöauton tuloa liikenteeseen. Tammikuussa ensirekisteröintejä oli noin 12500.

Hyppäys joulukuusta oli huima, sillä joulukuussa uusia henkilöautoja rekisteröitiin vain vajaat 2100 kappaletta.

Ei suuria vaikutuksia markkinaosuuksiin

Käytettyjen autojen kauppa kävi vilkkaasti tammikuussa, sillä myös käytettyjen autojen hinnat ovat laskeneet. Paketti-, kuorma- ja linja-autojen rekisteröinnit lisääntyivät niin ikään.

Autojen markkinaosuuksissa uuden autoveron vaikutukset näyttävät jääneen rajallisiksi. Kärjessä ovat tutut merkit Toyota, Volkswagen, Volvo ja Ford. Honda nousi viidenneksi.

Henkilöautomalleissa Volkswagen Golf nousi ykköseksi ja jätti listan pitkäaikaisen hallitsijan Toyota Corollan kakkoseksi 45 auton erolla. Skoda Octavia, Kia Ceed ja Volkswagen Passat olivat seuraavia.

Joulukuussa lista oli poikkeuksellinen, sillä sitä hallitsivat suuremmat mallit Volvo V70, Ford Mondeo ja Volkswagen Passat. Muun muassa Corolla oli joulukuussa vasta kymmenes.

Autoveron muutos pudotti eniten pienten ja vähän polttoainetta kuluttavien autojen hintoja, mikä hyydytti niiden rekisteröinnit loppuvuodesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.