Mainos

Autokaupan vauhti tasaantui

Autokauppa on normalisoitunut autoveron alennuksen aiheuttaman kysyntäpiikin jälkeen, kerrotaan Autoalan keskusliitosta.

Uusia autoja rekisteröitiin tammi-syyskuussa 0,9 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Autoalan keskusliiton mukaan autokauppa on normalisoitunut autoveron alennuksen aiheuttaman kysyntäpiikin jälkeen. Uusia henkilöautoja rekisteröitiin tammi-syyskuussa 115449 kappaletta eli 1,4 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Jos pakettiautoiksi rekisteröidyt niin sanotut kaksikäyttöautot olisi rekisteröity henkilöautoiksi, henkilöautojen ensirekisteröinnit olisivat samalla tasolla kuin vuosi sitten. Kaksikäyttöautolla tarkoitetaan pakettiautoa, jossa kuljettajan penkkirivin takana on kiinteitä istuimia. Nykyisen lainsäädännön mukaan tällaisen ajoneuvon rekisteröiminen pakettiautoksi antaa merkittäviä veroetuja. Hallitus tarkistaa parhaillaan kaksikäyttöautojen verokohtelua, ja autoala odottaa verotukseen selvennystä vielä tämän vuoden aikana, Autoalan keskusliitto tiedotti.

Pakettiautokauppa on lisääntynyt tänä vuonna 26,8 prosenttia. Alan arvion mukaan noin kaksi kolmasosaa kasvusta johtuu siitä, että ne ovat kaksikäyttöautoja, jotka aiemmin olisi rekisteröity henkilöautoiksi. Käytettynä maahantuotujen henkilöautojen rekisteröinti väheni syyskuussa jo kolmatta perättäistä kuukautta. Syyskuun loppuun mennessä käytettyjä autoja oli tuotu maahan 23659 kappaletta. Autoala uskoo tuonnin vähenevän tänä vuonna viime vuodesta ja laskusuunnan uskotaan jatkuvan ensi vuonna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.