Mainos

Autokaupan kasvu nosti Suomen Fordin tulosta

Odotettua voimakkaampi autokaupan kasvu paransi Suomen Fordin viime vuoden tulosta. Tulos rahoituserien jälkeen nousi 65 prosenttia 153 miljoonaan markkaan edellisvuoden 93 miljoonasta. Tänään julkistetun tilinpäätöstiedotteen mukaan yhtiön liikevaihto kasvoi 1,4 miljardiin, kun se vuotta aiemmin oli 1,3 miljardia.

Fordin henkilöautojen markkinaosuus oli 9,2 prosenttia ja pakettiautojen osuus 11,5 prosenttia. Yhtiön mukaan viime vuoden markkinaosuudet laskivat jonkin verran, kun kevääksi osunut voimakas kysynnän kasvu johti Ford Fiestan ja Escortin tilapäiseen tuotantovajeeseen.

Ford toi syksyllä markkinoille Focus-mallin, joka valittiin vuoden 1999 autoksi Euroopassa. Ford arvioi, että tästä vuodesta tulee huomattavasti viimevuotista maltillisempi autokaupan alalla. Kokonaismarkkinoiden odotetaan kasvavan 150 000 kappaleeseen, josta 130 000 on henkilöautojen osuus. Tämän vuoden alussa Latvia ja Liettua siirtyivät Viron lisäksi Suomen Fordin vastuualueeksi, ja tukkumyynti näihin maihin alkaa kesällä.

Yhtiö arvioi, että tämän vuoden tulos on tyydyttävä, mutta se jää selvästi viimevuotista heikommaksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.