Mainos

Autojen vienti Venäjälle kasvaa rajusti

Uusien autojen vienti Suomen kautta Venäjälle jatkaa rajua kasvuaan. Maamme satamat kilpailevat vientiautoista investoimalla voimakkaasti ajanmukaisiin autoterminaaleihin.

Kotkan sataman vientiautoterminaalin kokonaispinta-ala on nyt 110 hehtaaria. Satama investoi vientiautoihin, sillä uusien autojen viennin kasvulle itään ei näy rajoja.

- Tänä vuonna odotamme, että 300 000 auton raja ylittyy, mutta kapasiteettimme tulee olemaan näiden uusien laajennuksien jälkeen jo 600 000 autoa vuodessa, kertoo satamajohtaja Kimmo Naski.

Kotka haastaa näin Hangon, jonka kautta tänä vuonna rahdataan Venäjälle puoli miljoonaa uutta autoa.Miljoonan vientiauton vuotuinen määrä ei Kotkan satamajohtajan mukaan ole kaukaa haettu ajatus.

- Uskon, että Suomella on vielä ihan hyvät mahdollisuudet vielä kaksinkertaistaa liikenne tästä.

Vientiautot ovat tällä hetkellä nopeimmin kasvava tuote-erä Venäjälle suuntautuvassa liikenteessä. Samalla ne näyttelevät yhä suurempaa roolia myös satamien taloudessa.

Kaikkialta maailmasta, muun muassa Japanista ja Koreasta meriteitse tulevalla autovirralla on myös työllistävä vaikutuksensa.

- Arvelisin, että suunnilleen 100 työpaikkaa tulee vuosittain lisää, sanoo Naski.

Näiden lukujen valossa satamat haluavat kasvattaa vientibisnestään. Etenkin, kun rekkajonoihin on luvassa helpotusta Vaalimalle rakennettavan 1000 rekan parkkialueen muodossa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.