Mainos

Autojen osamaksut yhä useammin rästiin

Osamaksulla ostettujen autojen poisotot ovat lisääntyneet alkuvuodesta selvästi. Autoja on peritty pois erityisen paljon nuorilta, jotka eivät ole kyenneet maksamaan laskujaan. Sekä rahoitusyhtiöt että ulosottoviranomaiset arvioivat, että maksuvaikeudet lisääntyvät entisestään.

- Tänä päivänä on yhä yleisempää ja yleisempää, että näitä sopimuksia maksetaan vaan pari-kolme erää, pari kolme kuukautta ja sitten maksaminen loppuu, kertoo johtava kihlakunnanvouti Hannu Töyrylä Itä- ja Keski-Uudenmaan ulosottovirastosta

Rahoitusyhtiöiden päävarastoihin kertyy vuosittain satoja autoja osamaksuepäselvyyksien takia.

Töyrylän mukaan ulosottoviranomaisen tilittämien autojen määrä on jyrkässä kasvussa.

- Kasvu kyllä näyttää hurjan suurelta ja käsittämättömän nopealta. Itä- ja Keski-Uudellamaalla nousu on ollut noin 60 prosenttia. Se on kyllä hirveän paljon näin lyhyessä ajassa. Jos tätä vauhtia jatkuu, niin näyttää kyllä aika pahalta, Töyrylä toteaa.

Suomalaisten velkataakka on kasvanut vuosi vuodelta, ja monissa perheissä velka onkin mitoitettu äärimmilleen tuloihin nähden. Niinpä esimerkiksi viimeaikainen nopea inflaation nousu saattaa nyt heijastua pahoina lainanhoitovaikeuksina.

- Niissä on sitten korkojen noustessa tai muiden ongelmien tullessa enää vähän järjestelyvaraa, että osittain tämä varmaan nyt alkaa näkymään, kertoo Rahoitustarkastuksen toimistopäällikkö Leena Kallasvuo.

Osamaksuautoja meni viime vuonna perintään vajaat pari tuhatta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.