Mainos

Autoja sytytettiin tuleen myös Berliinissä

Poliisi arvelee, että tuhopoltoilla jäljitellään Pariisin levottomuuksia.

Berliinissäkin sytytettiin autoja tuleen eilen yöllä. Poliisi arvelee, että tuhopoltoilla jäljitellään Pariisin levottomuuksia.

Viisi autoa oli liekeissä eri kaduilla Moabitin kaupunginosassa, jolla asuu paljon köyhiä ja etenkin turkkilaistaustaista väestöä. Berliinissä ei ole kuitenkaan samanlaisia maahanmuuttajien gettoja kuin Pariisissa.

Myös Bremenissä poltettiin useita autoja ja yksi asumaton rakennus viikonloppuna.

Ranskan naapurimaat pelkäävät mellakoita

Ranskan naapurimaat ovat yhä huolestuneempia siitä, että siirtolaistaustaisten nuorten mellakat leviävät muidenkin maiden lähiöihin.

Brysselissä poltettiin lehdistön tietojen mukaan viisi autoa köyhällä Saint Gillesin alueella, jossa rikollisuus on perinteisesti korkeaa. Viranomaiset olivat kuitenkin vaitonaisia tapahtumista, sillä laajan julkisuuden on arveltu osaltaan yllyttävän nuoria väkivaltaisuuksiin.

Ranskan tavoin Belgiassa, Saksassa, Hollannissa ja Britanniassa asuu paljon toisen polven siirtolaisnuoria, jotka kärsivät työttömyydestä ja syrjäytymisestä.

Ranskalla on ollut suuria vaikeuksia lähes kaksi viikkoa jatkuneiden lähiömellakoiden hillitsemisessä, jotka ovat levinneet koko ajan laajemmalle. Yhdysvallat, Japani, Venäjä, Britannia ja ovat kehottaneet jo kansalaisiaan varovaisuuteen Ranskassa.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.