Autoilusta ei haluta luopua luonnon suojelemiseksi

Suomalaisista vain hieman yli puolet olisi MTV:n nettikyselyn mukaan valmiita vähentämään autoilua ja matkailua säästääkseen luontoa

Lähes 2000 vastaajasta 992 eli reilu 51 prosenttia olisi valmiita tinkimään autosta ja matkailusta, 924 vastaajaa eli noin 48 prosenttia taas ei.

Ne, jotka olisivat valmiita karsimaan autoilua ja matkustelua, perustelivat päätöstään muun muassa yhteisellä hyvällä.

- Haluaisin jättää puhtaamman luonnon perinnöksi lapsilleni, toteaa nimimerkki Äiti.

- Se on vähintä mitä vielä voin tehdä, sanoo Timpe.

- Luonto on se missä elän ja saan leivänkin luonnosta, kirjoittaa Kyllikki.

- Tottakai. Yhteiskunta on kuitenkin rakennettava sellaiseksi, että tämä on mahdollista. Näyttää siltä, että on turha odottaa ihmisiltä vapaaehtoista muutosta. Omaa nenää pidemmälle kun ei haluta nähdä, toteaa nimimerkki Timo

Autoilusta tinkiminen puolestaan nähdään mahdolliseksi hyvän joukkoliikenteen varrella.

- Joukkoliikenne kattaa hyvin työmatkani, pystyn lukemaan sen aikana ja rentoutumaan. Tapaan ystäviä samassa bussissa. Miksi ajasin autoa Helsingin keskustaan ja etsisin parkkipaikkaa, kysyy Teuvo.

Useat ei-vastanneista perustelevat kantaansa jokkoliikenteellä, joka heidän mielestään ei ole tarpeeksi kattavaa.

- Etäisyydet pitkiä, julkinen liikenne olematonta ja kallista, sanoo nimimerkki Pitkä maa.

- Pakko mennä töihin,eipä paljoo näy linja-autoja täällä päin, toteaa nimimerkki Työssä.

- Ei voi vähentää, työmatkat, kauppareissut ym on pitkät ja yleiset kulkuneuvot eivät kulje meilläpäin, kirjottaa Bosse.

Osa ei aio vähentää autoilua ja matkailua jos niin eivät tee muutkaan.

- Sitten vähennän autoilua, kun ökyrikkaat ja ulkomaan matkaajat lopettavat käyttämästä lentokoneita sekä huviveneilijät veneitään ja että heille määrättäisiin vero veneen hevosvoimien mukaan, vähintään 100 euroa vuosi, lausuu Liinumari.

- Niin kauan kuin kiinat, intiat ja muut venäjät ja jenkit syytävät saasteita taivaan täydeltä ja loput sotkut ajat meriin, niin minä en lopeta autoilua enkä mitään muutakaan matkustelua. Kaikki mitä täällä meillä raivopäisinä tehdään, on kuin hyttysen p Itämeressä. Mutta suomalaisethan ovat kilttejä nöyritelijöitä kaiken sen perässä mikä "tuntuu" hienolta. Tässä voisi verrata taas vaihteeksi näitä KEISARIN UUSIA VAATTEITA!, kirjoittaa Mummo.

Lue myös:

    Uusimmat