Mainos

Autoilijoiden liikennekuri parantunut

Autoilijat kunnioittavat liikennevaloja entistä paremmin. Liikenneturvan selvityksen mukaan autot ajavat punaista valoa päin nyt vähemmän kuin vielä keväällä.

Liikenneturvalla on syytä iloon, sillä autoilijat ovat vähentäneet selvästi ajojaan päin punaista valoa. Myönteiseen kehitykseen on vaikuttanut osaltaan se valtaisa kansalaiskeskustelu, joka syntyi pikkutytön kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta elokuussa Helsingin Huopalahdentiellä.

Liikenneturvan syksyn tarkkailujen mukaan keskimäärin joka viides kerta valojen vaihtuessa punaisiksi yksi tai useampi autoilija ajoi päin punaista. Tapoja on parannettu, sillä maaliskuussa punaista vasten ajettiin joka neljäs kerta.

-Keväisessä mittauksessa hurjinta meno oli Tampereella ja Oulussa, jossa pahimmissa risteyksissä lähes joka toinen kerta valojen vaihtuessa autoilijat eivät punaisesta piitanneet, sanoo tiedottaja Tarja Hurtta.

Nyt tehdyissä mittauksissa päin punaista ajettiin Tampereella joka neljäs kerta ja Oulussa joka kolmas kerta. Turussakin petrattiin - keväällä ajettiin väärin joka neljäs kerta, nyt joka viides kerta. Rovaniemellä ja Jyväskylässä ajettiin vähiten päin punaista; noin joka kymmenes kerta valojen vaihtuessa.

Helsingin keskustan rakennustyöt vaikuttavat


Helsingin keskustassa syksyllä alkaneet isot rakennustyöt ruuhkauttavat liikennettä, mikä näkyi myös punaista päin ajon kasvussa Kaivokadun tarkkailupisteessä. Keväällä ajettiin siellä punaista päin joka viides kerta, nyt jo lähes joka kolmas kerta.

Kauniit lukemat saatiin kuitenkin Huopalahdentien turmaristeyksessä, joka otettiin uudeksi tarkkailupisteeksi onnettomuuden jälkeen. Siellä ajettiin syksyn mittauksessa punaista päin "vain" joka 30. kerta valojen vaihtuessa punaisiksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.