Mainos

Autoilijat huomio - poliisi tehovalvoo turvavöiden käyttöä

Poliisi valvoo tällä viikolla tehostetusti turvavöiden käyttöä ja ajonopeuksia. Tehovalvonta on osa Euroopan laajuista liikennevalvontaoperaatiota.

Euroopan liikennepoliisijärjestö TISPOLin arvioiden mukaan jopa 6 000 ihmishenkeä säästyisi Euroopassa tapahtuvissa liikenneonnettomuuksissa, mikäli ajoneuvojen kuljettajat ja matkustajat käyttäisivät turvavöitä. Tästä johtuen poliisit ympäri Eurooppaa haluavat kiinnittää kuljettajien ja matkustajien huomiota turvalaitteiden käyttämiseen.

- Valvontaviikko ajoittuu kelien kannalta vaihtelevaan ajanjaksoon, jolloin oikean ajonopeuden merkitys korostuu, poliisitarkastaja Timo Ajaste Poliisihallituksesta sanoo.

Nopeusrajoitusten tarkoituksena on tasata liikennevirran nopeushajontaa. Mahdollisimman tasaisella nopeudella kulkeva liikenne vähentää tarvetta ohituksiin, helpottaa poikittaisliikenteen sujumista ja edesauttaa liikennetilanteiden ennakointia.

- Ylinopeudet lisäävät ohituksia, kiihdytyksiä, lähellä ajamista, oikomista kaarteissa sekä aiheuttavat haitariliikettä jonoissa. Nopeuden kasvaessa ajoneuvon liikevoima kasvaa, kaarrevoimat lisääntyvät ja pysähtymismatka pitenee, Liikkuvan poliisin viestintäpäällikkö Jussi Pohjonen toteaa.

Poliisi muistuttaa, että turvallisen ajamisen kolme kulmakiveä ovat nopeusrajoitusten noudattaminen, selvä ja virkeä kuljettaja ja turvavöiden käyttäminen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.