Mainos

Autoilijat hoitavat näkökykyään hyvin

Suomalaisautoilijat suhtautuvat vastuullisesti näkökykynsä hoitamiseen. Huomenta Suomen tekemässä liikennenäköä mittaavassa testissä useimpien autoilijoiden näkökyky osoittautui hyväksi.

Viranomaisten kokemusten mukaan liikenteessä on kuitenkin yhä mukana ihmisiä, jotka yrittävät luovia testien ja lääkärintarkastusten ohi. Kun silmien kautta arvioidaan saatavan 90 prosenttia ajamisesssa tarvittavasta tiedosta, on hyvän näkökyvyn merkitys itsestään selvää.

Porvoontiellä eilen tehty pikakoe osoitti, että autoilijat ovat ymmärtäneet asian: lähes kaikki näkivät erinomaisesti testikylttien merkit. Yli kolmannes ajajista käytti laseja, vaikka lain mukaan useimmat olisivat saaneet ajaa ilmankin. Myös iän merkitys tuli esiin: iäkkäimmillä näkökyvyn yleistaso oli nuorempia jonkin verran huonompi.

Hyvästä kokonaistuloksesta huolimatta myös tunnettu ongelma näyttäytyi: neljä testattua saavutti sinänsä siedettävän, mutta vain raskaan liikenteen ajokorttivaatimuksen rajalla olevan näkötason. Näistä yksikään ei käyttänyt laseja.

Kun laki mahdollistaa lähes kolmenkymmenen vuoden ajelun ennen ensimmäistä näöntarkastusta, ehtii näkökyky muuttua paljonkin. Tietämättään tai kortin menetyksen pelossa tietoisesti näkötarkastuksia välttelevien poimiminen esiin onkin työläs, mutta tärkeä sarka.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.