Mainos

Autoilija törmäsi yöllä Oivan ja Salmen aidan hajalle: Teki sen jälkeen jotain, joka sai silmät kyyneliin

0:23

Rovaniemellä asuvien Oiva ja Salme Happosen kodin piha-aita on kokenut vuosien varrella kovia. Tien vierellä sijaitsevaan aitaan on törmätty peräti kahdeksan kertaa, vaikka alueen ajonopeuksia on pyritty suitsimaan hidastein.

Viimeisin törmäys Happosten aitaan tapahtui viikko sitten, maanantain vastaisena yönä. Tällä kertaa tömääjä kuitenkin toimi niin liikuttavan esimerkillisesti, että Salme kertoo kyynelten nouseen silmiin. 

Oiva Happonen kertoo menneensä maanantaina hakemaan postia. Sanomalehtien mukana oli kirjekuori, jonka päällä luki ”Happonen / Aidan korjaus”. Kirjekuoren sisällä oli 50 euron seteli.

Kirjeessä ei ollut törmäjän yhteystietoja, mutta kyseessä oli kuitenkin ensimmäinen törmääjä, joka otti oma-aloitteisesti vastuun toisen omaisuuden vahingoittumisesta.

50 euroa riitti hyvin korjaukseen

Aidalle koitunut vaurio oli Oivan mukaan vähäinen ja hän sai korjattua sen itse. 50 euron korvaus riitti hyvin ja itsellekin jäi vielä vaivan palkkaa.

– Yllätyshän se tietenkin oli kun käy näin. Tarjoaisimme kyllä kahvit jos tulisi käymään, hän myhäilee.

– Oli se niin liikuttavaa, että tuli tippa silmään. Niin vähän tuntuu olevan rehellisiä ihmisiä. Luulen, että törmääjä oli käynyt tapaturman jälkeen pankkiautomaatilla ja kotoaan hakemassa kirjekuoren, johon hän laittoi setelin, Salme Happonen pohtii.

Salme kertoo olevansa harmissaan siitä, miten aiemmat törmääjät ovat toimineet.

– Aikaisemmat tapaukset eivät tulleet tunnustamaan, heille tuntui olevan oma auto tärkeämpi kuin toisten ihmisten aita. 

Salme kertoo, että 20 vuotta sitten eräs autoilija saatiin korjaamaan aidalle niinikään törmäyksen seurauksena aiheutuneet vahingot – tosin ei törmääjän omasta aloitteesta.

– Auto oli rysäyttänyt aitaan ja poistunut paikalta. Naapuri oli kuitenkin saanut ylös törmääjän rekisterinumeron ja Oiva kävi laittamassa viestin, jossa pyydettiin ottamaan yhteyttä. Tämän jälkeen törmääjä tuli hyvin nolona kertoen, että hänen vaimonsa oli kyydinnyt häntä pikkujouluista eikä ole kovin hyvä kuljettaja. Ja sitten hän korjasi aidan.

 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja